Ενόψει έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκειά της, από την 1η Μαΐου έως και την 31η Οκτωβρίου, απαγορεύεται η καύση και γενικότερα η χρήση φωτιάς σε δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις. Κατόπιν οδηγιών, εφιστούμε την προσοχή σε όσους χρησιμοποιούν οξυγονοκόλληση και τροχό , να χρησιμοποιείται σε περιοχή που ήδη έχει αποψιλωθεί σε 30 με 40 μέτρα. Επιπλέον εφιστούμε την προσοχή σε όσους κάνουν εργασίες σε εξοχικές κατοικίες και ξωκλήσια να αποφεύγουν κάθε ενέργεια καύσης.

Παρακαλούμε τους πολίτες να σεβαστούν τις παραπάνω απαγορεύσεις, ώστε να συμβάλλουμε όλοι μας στην αποφυγή πυρκαγιάς, να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και να το παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές.

Σε περίπτωση που γίνει αντιληπτό κάποιο συμβάν ή κάποια κατάσταση επικίνδυνη για εκδήλωση πυρκαγιάς, παρακαλούμε να το δηλώσετε άμεσα στον τηλεφωνικό αριθμό 112 (Υπηρεσία Επικοινωνιών Εκτάκτου Ανάγκης) ή στο 199 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Τέλος, για σχετικές πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στον Αντιδήμαρχο κ. Φιλιππαίο Κωνσταντίνο , στα τηλέφωνα 22813-61112 και 22810-32230.