Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για το νησί μας. Ένας επιφανής καρδιοχειρουργός με επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό ήρθε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον τόπο μας.

Έχουμε τη χαρά να καλωσορίζουμε στα Θερμιά του κύριο Δημήτριο Τσούπη, που έχει επιλέξει εδώ και χρόνια να ασκεί το ιατρικό του λειτούργημα σε νησιά και με τις εξειδικευμένες γνώσεις του και την πολυετή του εμπειρία θα μας βοηθήσει να αναβαθμίσουμε την πρωτοβάθμια περίθαλψη στο νησί μας. Αυτό το γεγονός θα έχει καθοριστική σημασία για την ποιότητα ζωής των Θερμιωτών. Ο κύριος Τσούπης, κατόπιν προσωπικής πρόσκλησης που του απηύθυνα δέχτηκε να έρθει στο νησί μας. Η Κύθνος έχει μπει ισχυρά στο χάρτη, η δυναμική που αποκτά έχει ως αποτέλεσμα να λειτουργεί ως πόλος έλξης και να την επιλέγουν εξαιρετικοί συνάνθρωποι ως τόπο εξάσκησης του επαγγέλματος τους. Η Κύθνος αργά μα σταθερά αναβαθμίζεται. Αυτό που κάποτε φαινόταν μακρινό και άπιαστο σταδιακά γίνεται πραγματικότητα.

Ο γεωγραφικός αποκλεισμός των κατοίκων λόγω της θάλασσας και η περιορισμένη πρόσβαση τους σε σημαντικές υπηρεσίες υγείας δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των Θερμιωτών, ιδίως σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών. Η πιο άμεση και δραστική λύση είναι η στελέχωση των ιατρείων μας με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό. Εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχουμε επαφές με το Υπουργείο Υγείας και τη 2Η ΔΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ ασκώντας πιέσεις για ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό. Μέσα σ αυτό το πλαίσιο ήδη επικοινωνώ καθημερινά με Γενική Ιατρό ,ώστε να προκηρυχθεί εκ νέου η θέση του και να έρθει και αυτή στο νησί μας. Η άφιξη του κυρίου Τσούπη έχει πολλαπλά οφέλη καθώς ένας εξαιρετικός ιατρός θα είναι δίπλα μας και ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο για την έλευση κι άλλου επιστημονικού προσωπικού (ήδη ενισχύθηκε το ΠΠΙ Κέντρο Δρυοπίδας Κύθνου με έναν επιπλέον Οδηγό Ασθενοφόρου).

Η διασφάλιση της υγείας των συμπατριωτών μας είναι το ύψιστο καθήκον μας. Θέλουμε τα παιδιά μας και οι κάτοικοι του νησιού να νιώθουν ασφάλεια. Κάναμε μια πρώτη αρχή αλλά έρχονται κι άλλα. Δεν σταματάμε εδώ. Θέλω όλοι οι Θερμιώτες να ξέρουν πως αγωνιζόμαστε καθημερινά γι ‘αυτόν τον σκοπό και θα τα καταφέρουμε. Αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες θα τα καταφέρουμε όπως πάντα.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΝΟΥ

ΓΑΡΔΕΡΗΣ Γ.ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ