Ο Δήμος Κύθνου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης των πλωτών εξεδρών στο λιμάνι του Μέριχα.

Το συγκεκριμένο μεγαλόπνοο έργο το οποίο πραγματοποιήθηκε με πόρους από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου-Κύθνου, υπήρξε προτεραιότητα των εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου Κύθνου που απαρτίζουν την παρούσα αλλα΄κυριώς το προηγούμενο όργανο διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου.

Η τοποθέτηση των πλωτών εξεδρών που διαθέτουν τροφοδότες ρεύματος και νερού  (pillar) στο λιμάνι του Μέριχα, εξελίσσουν και αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες που παρέχονται στο λιμάνι.

Για όλη αυτή την προσπάθεια ο Δήμος Κύθνου εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους πρωτεργάτες τους εγχειρήματος, αρχικά στα μέλη που αποτελούσαν τους εκπροσώπους μας το διάστημα 1-09-2014 έως 31-08-2019, κα Φίλιππα Ιωάννα , κ. Λαρεντζάκη Γεώργιο του Βαπτιστή, που χάρη στη συνεχή παρουσία τους στα διοικητικά συμβούλια, την επιμονή και υπομονή τους μπήκαν οι βάσεις για την ολοκλήρωση του έργου. Επιπλέον, στον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Κοσμά Δημήτριο, τον Αντιπρόεδρο κ. Φραγκίσκο Βακόνδιο, στον Προϊστάμενο Τεχνικής Υπηρεσίας του Δ.Λ.Τ. κ. Ειρηναίο Ζερβό , στη νέα διοίκηση του Δ.Λ.Τ. και κυρίως στην Πρόεδρο Κανδιώ Μαραγκού, η οποία επισκέφτηκε το νησί μας την περασμένη Δευτέρα, για να παρακολουθήσει την πορεία των εργασιών. Επιπροσθέτως, ευχαριστούμε τους νυν εκπροσώπους του Δήμου Κύθνου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για τη συμβολή τους.

Τέλος, ο Δήμαρχος Κύθνου εργάστηκε άοκνα έχοντας καθημερινή επικοινωνία με τα συναρμόδια Υπουργεία με σκοπό να λάβει την έκδοση όλων των κανονιστικών πράξεων για την ολοκλήρωση του έργου.