Ο Δήμος Κύθνου σε συνεργασία με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας και το Π.Ι. Χώρας Κύθνου επισημαίνει για σήμερα Τρίτη 29-09-2020 τη σοβαρότητα της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας για το νησί της Κύθνου.

Από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου θετικού κρούσματος, έως και σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 απαριθμούμε τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων και τα τρία νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής. Επιπλέον χθες το βράδυ μεταφέρθηκε με αεροδιακομίδη ένας ασθενής με συμπτώματα και αναμένουμε τα αποτελέσματα του έλεγχου του.

Επιπροσθέτως, θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως ο Δήμος Κύθνου έχει απευθύνει στο Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα επιστολή με την οποία ζητείται να αποσταλεί άμεσα κλιμάκιο για έλεγχο των κατοίκων.

Ως εκ τούτου :

1.Συστήνεται αυστηρά η χρήση μάσκας σε όλους τους κατοίκους του νησιού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η τήρηση αποστάσεων, η αποφυγή συνωστισμών σε καταστήματα και κλειστούς χώρους και η σχολαστική υγιεινή των χεριών. Ιδιαίτερη προσοχή για τους ηλικιωμένους και τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

2.Όσοι έχουν συμπτώματα να επικοινωνούν με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας (τηλ.22810-32234), το Π.Ι. Χώρας (τηλ.22810-31202) και το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (6942479357) και όχι να επισκέπτονται τα ιατρεία.

Τέλος, προς αποφυγή της παραπληροφόρησης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως η έγκυρη πληροφόρηση γίνεται μέσω των καθημερινών δελτίων τύπου του Δήμου Κύθνου, σε συνεργασία με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας και το Π.Ι. Χώρας. Πέραν τούτων κάθε άλλη πληροφορία θεωρείται αναληθής και συκοφαντική.