Ο Δήμος Κύθνου σε συνεργασία με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας και το Π.Ι. Χώρας Κύθνου επισημαίνει για σήμερα Τετάρτη 30-09-2020 τη σοβαρότητα της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας για το νησί της Κύθνου.

Επιβεβαιώνουμε την ύπαρξη ενός (1) ακόμη θετικού κρούσματος, ενώ συνολικά ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο νησί μας ανέρχεται στα τέσσερα (4).

Σήμερα θα σταλούν από το ιατρικό προσωπικό της Κύθνου στο Ε.Κ.Ε.Α. επτά (7) δείγματα ύποπτων κρουσμάτων και θα αναμένουμε τα αποτελέσματα της εξέτασης τους αύριο.

Επιπροσθέτως, σας ενημερώνουμε ότι είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για την άμεση αποστολή κλιμακίου για έλεγχο των κατοίκων.

Ο Δήμος Κύθνου το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας και το Π.Ι. Χώρας δεν έχουν ουδεμία σχέση με τη λήψη δειγμάτων που πραγματοποιείται σήμερα από ιδιωτικό εξεταστήριο στο νησί μας.

Ως εκ τούτου :

1.Συστήνεται αυστηρά η χρήση μάσκας σε όλους τους κατοίκους του νησιού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η τήρηση αποστάσεων, η αποφυγή συνωστισμών σε καταστήματα και κλειστούς χώρους και η σχολαστική υγιεινή των χεριών. Ιδιαίτερη προσοχή για τους ηλικιωμένους και τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

2.Όσοι έχουν συμπτώματα να επικοινωνούν με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας (τηλ.22810-32234), το Π.Ι. Χώρας (τηλ.22810-31202) και το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (6942479357) και όχι να επισκέπτονται τα ιατρεία.

Τέλος, προς αποφυγή της παραπληροφόρησης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως η έγκυρη πληροφόρηση γίνεται μέσω των καθημερινών δελτίων τύπου του Δήμου Κύθνου, σε συνεργασία με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας και το Π.Ι. Χώρας. Πέραν τούτων κάθε άλλη πληροφορία θεωρείται αναληθής και συκοφαντική