Επίσκεψη του Αναπλ.Υπουργού Αθλητισμού κ. Βρούτση Ιωάννη  του Χρυσού Ολυμπιονίκη Μιχάλη Μουρούτσου και των πρωταθλητών Ευρώπης το 2004 Άγγελου Μπασινά και Τάκη Φύσσα.

 

Αναγνωρίζοντας την σημασία που έχει για τους κατοίκους της Χώρας και όλης της Κύθνου η Αγία Τριάδα τιμήσαμε με κάθε θρησκευτικό σεβασμό την πολιούχο της Χώρας μας.

  • Την Κυριακή τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας ενώ
  • Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας. Την Κυριακή ένα πρωτόγνωρο πλήθος κόσμου απόλαυσε το πανηγύρι που διοργανώθηκε από τον Δήμο και την Δημοτική Κοινότητα Χώρας με την συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας.

Τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Μιχάλης Μουρούτσος και οι πρωταθλητές Ευρώπης το 2004 Άγγελος Μπασινάς και Τάκης Φύσσας.

Οι σπουδαίοι αθλητές μας και ο Υπουργός είχαν συνάντηση στο Δημαρχείο με την ομάδα μας τον Α.Π.Σ Κύθνου και παράλληλα συνομίλησαν και συμβούλευσαν τους μικρούς μας αθλητές και αυριανούς πρωταθλητές. Ο Δήμος Κύθνου αιτήθηκε στον Αναπλ. Υπουργό τη χρηματοδότηση για τη τοποθέτηση των κερκίδων στο Δημοτικό Γήπεδο Μέριχα Κύθνου και ανταποκρίθηκε θετικά.

Για άλλη μια χρονιά η Κύθνος τίμησε όπως αρμόζει τους ιερούς προστάτες της, διατηρώντας μια θρησκευτική παράδοση που απλώνει τις ρίζες της βαθειά στο παρελθόν.