Με τον αρχηγό συζητήσαμε το μείζον θέμα της προσάραξης της θαλαμηγού 007 στην παραλία της Κολώνας. Αρχικά, εξέφρασα την έντονη διαμαρτυρία μου για τις μέχρι τώρα άκαρπες προσπάθειες απομάκρυνσης της θαλαμηγού. Έπειτα κατέστησα σαφή την προσωπική μου ανησυχία, αλλά και όλων των Θερμιωτών με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο για την παρατεταμένη παραμονή της θαλαμηγού στην παραλία. Πίεσα με όλες μου τις δυνάμεις για να βρεθεί μια άμεση λύση, ειδικά εν όψει καλοκαιριού. Έλαβα από τον κύριο Αλεξανδράκη την διαβεβαίωση ότι όλες οι διαδικασίες θα τρέξουν ταχύτατα ώστε η θαλαμηγός να ανελκυθεί και να απομακρυνθεί  το γρηγορότερο δυνατόν.

Με τον κύριο Κουτουλάκη συζητήσαμε την πορεία του προγράμματος Νέαρχος το οποίο αφορά νησιωτικούς δήμους. Ο κύριος Γ.Γ με διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει άμεσα. Είναι κρίσιμο να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά άμεσα την Κύθνο καθώς μέσω αυτού έχουμε εξασφαλίσει σημαντικούς πόρους οι οποίοι θα είναι μια πολύ μεγάλη χρηματοδοτική ανάσα για την στήριξη και την επέκταση των υποδομών του νησιού μας.

Ο αγώνας μας για τα Θερμιά οφείλει να είναι διαρκής και επίμονος. Μόνο έτσι θεωρούμε πως πετυχαίνουμε λύσεις που αναπτύσσουν και μεγαλώνουν το νησί μας. Θα συνεχίσουμε με κάθε κόστος να παλεύουμε για τον τόπο μας, για το νησί μας και για όλους τους Θερμιώτες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΝΟΥ

ΓΑΡΔΕΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ