Ο Δήμος Κύθνου σας γνωρίζει ότι κατόπιν ενημέρωσης από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Δρυοπίδας Κύθνου και το Αγροτικό Ιατρείο Χώρας Κύθνου, έως σήμερα 24/09/2020 έχουν ληφθεί συνολικά ΟΚΤΩ (8) δείγματα από συμπτωματικούς ασθενείς, οι οποίοι πληρούσαν τις οριζόμενες από τον ΕΟΔΥ προϋποθέσεις έλεγχου, για τη νόσο COVID-19.Όλα τα ανωτέρω δείγματα εστάλησαν στην Αθήνα και το αποτέλεσμα όλων ήταν αρνητικό.

Το αρνητικό αποτέλεσμα όμως των περιορισμένων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, δεν αποκλείει την ύπαρξη συμπτωματικών ή ασυμπτωματικών ασθενών στη νόσο COVID-19,στην Κύθνο για όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Δήμος Κύθνου ανακοινώνει πως ήρθε σε επικοινωνία με στελέχη τηλεοπτικού καναλιού, το οποίο εκ παραδρομής ανέφερε ότι υπάρχει ένα (1) κρούσμα στην Κύθνο, ενώ η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρεται σε κρούσμα στην Περιφερειακή ενότητα Κέας-Κύθνου. Οι ιθύνοντες του καναλιού δεσμεύτηκαν ότι θα διορθώσουν την είδηση αναφέροντας τα αληθή στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Τέλος, ο Δήμος Κύθνου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Επιχειρησιακό Τμήμα και τη Δ/νση Ετοιμότητας του ΕΟΔΥ, καθώς και με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πασχίζοντας για την ασφάλεια των δημοτών του (σας επισυνάπτουμε το έγγραφο του ΠΠΙ Δρυοπίδας και του Π.Ι. Χώρας Κύθνου).