Το διήμερο Παρασκευή, Σάββατο 10 και 11 Mαρτίου μετά από σχετική πρόσκληση του Δήμου Κύθνου, επισκέφθηκε το νησί μας η παιδιατρική  ομάδα  του κοινωνικού μη κερδοσκοπικού Συλλόγου   «ΓΛΑΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ»  , η οποία προσέφερε  δωρεάν   Παιδιατρικές εξετάσεις και προληπτικό  έλεγχο στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Δρυοπίδας.

 

Η εθελοντική ομάδα αποτελούνταν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Βλάχο Παύλο, τον Αντιπρόεδρο, παιδίατρο εφηβικής ιατρικής Ιωάννη Παπανδρέου και τον ταμία κ. Αναστασόπουλο Αλέξανδρο. Συγκεκριμένα εξετάστηκαν συνολικά 120 παιδιά από  νεογνά  έως  και  έφηβοι  18 ετών από τις εξής ειδικότητες ιατρών :

 

  • Καρδιολόγος
  • Παιδίατρος Εφήβων
  • Παιδίατρος Αιματολόγος – Ογκολόγος
  • Παιδίατρος Πνευμονολόγος – Αλλεργιολόγος
  • Γενική Παιδίατρος

 

Επίσης, ο Ορθοπαιδικός Δρ. Γρίβας Θεόδωρος με τις βοηθούς του κ. Ματζιώτη Χριστίνα, επισκέπτρια υγείας και την κ. Βάγια Στεργίου γραμματέα, πραγματοποίησε μια εξειδικευμένη εξέταση για σκολίωση, κύφωση και λοιπές παραμορφώσεις του μυοσκελετικού συστήματος η οποία ονομάζεται Screening Scoliosis.
Το απόγευμα του Σαββάτου διεξήχθη ομιλία-συζήτηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπό τον κ. Παπανδρέου Ιωάννη, παιδίατρο εφηβικής Ιατρικής με θέμα: «Εφηβεία νέοι εν κινδύνω”», η οποία απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά άνω των 10 ετών.

 

Κατά την παραμονή στο νησί της εθελοντικής ομάδας ,η διαμονή, σίτιση , στέγαση και μετακίνηση προσφέρθηκε εντελώς δωρεάν από τους κατοίκους τους νησιού. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους εξής:

 

Ενοικιαζόμενα δωμάτια :  Ρομάντζα, Φοίνικας, Γιαννούλης, Tζάμαρος

 

Εστιατόρια:  Αράπης, Όστρια, Σταμάτης

Επίσης, πολλά συγχαρητήρια για την άψογη συνεργασία στην οργάνωση των εξετάσεων αξίζουν στην νοσηλεύτρια και στους ιατρούς του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρικού Κέντρου Δρυοπίδας Κύθνου.

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς την διοίκηση και τους ιατρούς της εθελοντικής ομάδας ΓΛΑΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ για τις τόσο σημαντικές υπηρεσίες που προσέφεραν και ελπίζουμε η συνεργασία μας να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια αφού σε ένα μικρό και αποκεντρωμένο τόπο όπως η Κύθνος  η υγεία των κατοίκων και πάνω από όλα των παιδιών είναι το σπουδαιότερο ζήτημα.

 

17264641_10212238665991051_6660273503156550086_n