ΜΟΥΣΕΙΑ

Λαογραφικό Μουσείο Χώρας

Το Λαογραφικό Μουσείο Χώρας Κύθνου δημιουργήθηκε το 2014, με πρωτοβουλία της νεολαίας της Χώρας (Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας Κύθνου) και την πολύτιμη προσφορά των κατοίκων. Πρόκειται για μια λαογραφική συλλογή αντικειμένων, που εκτίθενται σε μια παραδοσιακή οικία στην «Πιάτσα» της Χώρας Κύθνου, στην οποία θα ανακαλύψετε τους πνευματικούς θησαυρούς της Κύθνου και θα συναντήσετε τη ζωντανή παράδοση της.

Ωράριο Λειτουργίας: 19:00-24:00 Καθημερινά

Λαογραφικό Μουσείο Δρυοπίδας

Ιδρύθηκε από τον δραστήριο Σύνδεσμο Δρυοπιδέων σε μια παλιά διατηρητέα κατοικία όπισθεν του ναού των Αγίων Αποστόλων. Στο ισόγειο φιλοξενούνται αγροτικά εργαλεία, οι παραδοσιακές στολές του ξωτάρη και της ξωτάρισσας, ο εξοπλισμός του κελιού, η «κρεβαταριά» και τα υφαντά. Ο πρώτος όροφος απεικονίζει με αυθεντικότητα ένα παραδοσιακό Θερμιώτικο σπίτι (κουζίνα, σάλα, υπνοδωμάτιο), ενώ στους τοίχους του φιλοξενούνται γκραβούρες της Κύθνου.

Ωράριο Λειτουργίας: 19:00-24:00 Καθημερινά

Εκκλησιαστικό & Βυζαντινό Μουσείο

 Το Εκκλησιαστικό & Βυζαντινό μουσείο του νησιού φιλοξενείται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη Δρυοπίδα και δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του πατέρα Κωνσταντίνου Γονίδη.  Στο μουσείο υπάρχουν αρκετά εκκλησιαστικά εκθέματα βυζαντινής εποχής και αρκετές εικόνες που άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου.

Ωράριο Λειτουργίας:  9:00-14:00 και 17:00-20:00