ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Παραλίες του νησιού

 Η Κύθνος έχει υπέροχες παραλίες που σχηματίζουν γραφικούς κολπίσκους, όρμους με πεντακάθαρα νερά και φυσική σκιά που σχηματίζουν τα αλμυρίκια. Η πιο διάσημη παραλία του νησιού είναι η Κολώνα. Επισκεφθείτε την και θα εντυπωσιαστείτε από το πώς μια λωρίδα άμμου χωρίζει τη θάλασσα στη μέση σε δυο αμμουδιές στην ίδια παραλία τόσο θεαματικά.

 Αφήνοντας το λιμάνι του Μέριχα με κατεύθυνση προς τη Χώρα, συναντάμε πρώτα τη μικρή αμμουδιά Μαρτινάκια και στη συνέχεια την Επισκοπή και την Απόκρουση. Είναι οι μόνες οργανωμένες παραλίες του νησιού, οι πιο πολυσύχναστες και έχουν ψιλή άμμο.

 Περνώντας από τον οικισμό της Χώρας φτάνουμε στον κόλπο των Λουτρών. Εάν βουτήξετε στην άκρη της παραλίας θα απολαύσετε τις ευεργετικές ιδιότητες των Ιαματικών Πηγών που καταλήγουν στη θάλασσα. Κοντά στα Λουτρά, θα συναντήσετε την παραλία της Αγίας Ειρήνης, με τους γραφικούς οικισμούς, το Αρκούδι και το Σχοινάρι, ενώ προχωρώντας βορειοανατολικά βρίσκουμε τις παραλίες Καβουροχέρι, Ποτάμια και Αγιο Σώστη, που συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς.

 Διασχίζοντας τηv οδική αρτηρία από τη Χώρα προς τη Δρυοπίδα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε τις παραλίες της Ανατολικής πλευράς του νησιού. Το Ζογκάκι, η Νάουσα, το Κουρί, Ο Άγιος Στέφανος, ο Άη Γιάννης και τα Βασιλικά, οι όρμοι των Λευκών, το Λιοτρίβι και το Καλό Λιβάδι σας περιμένουν να τις απολαύσετε και σε ορισμένες από αυτές να βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια και γραφικά ταβερνάκια με σπιτικό φαγητό.

 Σε απόσταση 7χλμ από τη Δρυοπίδα, στο Νοτιοανατολικό άκρο του νησιού είναι ο μοναδικός πευκόφυτος οικισμός της Παναγιάς Κανάλας. Γύρω από την περιοχή της εκκλησίας απλώνονται οι κόλποι της Μεγάλης Αμμου, το Αμμουδάκι και οι Αντώνηδες.

 Αν επιθυμείτε απόλυτη ησυχία για να απολαύσετε το μπάνιο σας, μπορείτε να επισκεφθείτε τις παραλίες Σκύλου, Γαϊδουρόμαντρα, Σιμουσί στα νοτιοανατολικά και Μαυριάνου και Στιφό στα νοτιοδυτικά του νησιού.

 Επίσης, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την παραλία των Φλαμπουριών κατευθυνόμενοι προς τον οικισμό του Αγίου Δημητρίου με την ομώνυμη παραλία.

Kολώνα

Άγιος Δημήτριος

Άγιος Νικόλαος

Άγιος Στέφανος

Άγιος Σώστης

Άη Γιάννης

Αμμουδάκι

Αντώνηδες

Απόκρουση

Βασιλικά

Γαϊδουρόμαντρα

Επισκοπή

Καλό Λειβάδι

Λεύκες

Λειβαδάκι

Λουτρά

Μαρτινάκια

Μεγάλη Άμμος

Μέριχας

Νάουσα

Ποτάμια

Σιμούση

Στυφό

Φλαμπούρια