Ο Δήμος Κύθνου με την υπ΄ αριθ.46/2021 του Δημοτικού Συμβουλίου σύναψε μνημόνιο συνεργασίας με την  Α.Μ.Κ.Ε. την Εταιρεία πρόληψης και προαγωγής υγείας «Υγεία για όλους» για την υλοποίηση του Προγράμματος «Υγεία για όλους».

Με αυτή την αφορμή, ο Δήμος Κύθνου έλαβε την πρωτοβουλία του Δήμου Κύθνου και με επιτυχή συνεργασία με τους:  2ης Δ.Υ.ΠΕ.,  Όμιλο «Υγεία», Ιατρικό Κέντρο Π.Φαλήρου και  Παιδιατρική κλινική «ΜΗΤΕΡΑ», καθώς επίσης τη διάθεση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τον έλεγχο ΩΡΛ από τον Όμιλο «Υγεία», πραγματοποίησε δωρεάν στις 12 & 13 Φεβρουαρίου του 2022, Ολοκληρωμένη Ιατρική Παρέμβαση προληπτικών εξετάσεων, στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Δρυοπίδας Κύθνου, σε σύνολο 314 ενηλίκων και παιδιών.

Πιο αναλυτικά διενεργήθηκαν οι παρακάτω ιατρικοί έλεγχοι:

  • Ενδοκρινολογικός: Mε τη χρήση φορητού υπερηχογράφου, συνολικά σε 62 ενήλικες και παιδιά.
  • Καρδιολογικός: Με τη χρήση φορητού καρδιογράφου και υπερηχογράφου, σε 38 ενήλικες και 44 έφηβους.
  • Ωτορινολαρυγγικός: Mε τη χρήση ακουογράφου, συνολικά σε 44 ενήλικες και παιδιά.
  • Ορθοπεδική κλινική εξέταση ενηλίκων – Μυοσκελετικός έλεγχος παιδιών: συνολικά σε 56 ενήλικες και παιδιά.
  • Δερματολογικός: συνολικά σε 65 ενήλικες και παιδιά.
  • Παιδιατρική κλινική εξέταση καθώς και εμβολιασμός συνολικά σε 43 παιδιά.

 

Ευχαριστούμε θερμά τους συμπολίτες μας, για την κατανόηση και υπομονή που έδειξαν στην ταλαιπωρία που προέκυψε από την τροποποίηση των προγραμματισμένων ιατρικών ελέγχων, όπου υπέστησαν καθυστερήσεις εξαιτίας των αντίξοων καιρικών φαινομένων, που είχαν ως αποτέλεσμα την αλλαγή των δρομολογίων των πλοίων με τις ανάλογες συνέπειες.

Eκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στις ακτοπλοϊκές εταιρείες Goutos Lines, Zante Ferries και στο Πρακτορείο Binis Travel για τη δωρεάν μετακίνηση των ιατρών, καθώς και στους εθελοντές και το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό του νησιού, για τη υποστήριξή τους στην εξεταστική διαδικασία και την εξυπηρέτηση του κοινού.