Α. Τετάρτη 23η Μαρτίου 2022

Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι την δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2022.

 

Β. Πέμπτη 24η Μαρτίου 2022

Στις σχολικές μονάδες του νησιού θα λάβουν χώρα και θα πραγματοποιηθούν εντός των τμημάτων εκδηλώσεις διάρκειας τουλάχιστον (2) διδακτικών ωρών βάσει εγκυκλίου του υπουργείου παιδείας. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2022.

 

Γ. Παρασκευή 25η Μαρτίου 2022

10.30 Θα τελεστεί δοξολογία στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος

10.45 Επιμνημόσυνη δέηση προ του ηρώου των πεσόντων Χώρας Κύθνου , κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων μας νεκρών, ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και παρέλαση μαθητών Νηπιαγωγείου Χώρας

 

 

 

10.45 Θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αποστόλων Δρυοπίδας. Εκφώνηση πανηγυρικού λόγου.

11.00 Επιμνημόσυνη δέηση προ του ηρώου των πεσόντων Δρυοπίδας Κύθνου, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων μας νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

11.10 Παρέλαση μαθητών σχολικών μονάδων Κύθνου (Σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις). Οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα ,σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες ,για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού είναι στοιχισμένοι.

11.30 Παρουσίαση παραδοσιακών χορών και αθλημάτων, διοργάνωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δρυοπίδας.

Λήξη εορταστικών εκδηλώσεων.

 

 

 

Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του covid-19 ,οι εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.