Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:00 η πολυτελής θαλαμηγός «007» με πορεία προς το λιμάνι του Μέριχα, προσέκρουσε σε βραχώδη περιοχή στο νησάκι του Αγίου Λουκά δίπλα στην παραλία της Κολώνας, στην προσπάθεια του κυβερνήτη της θαλαμηγού προκειμένου να αποφύγει την βύθιση, την οδήγησε στα αβαθή.

Ο Δήμος Κύθνου ανταποκρίθηκε άμεσα, με ενημέρωση του λιμεναρχείου και σε συνεργασία με τον λιμενάρχη Κύθνου Μηνά Αρτόπουλο, υπήρξε ολονύχτια δραστηριοποίηση για την τοποθέτηση ειδικού φράχτη περιμετρικά της θαλαμηγού, προκειμένου να προστατευθεί το θαλάσσιο περιβάλλον από διαρροές καυσίμων.

Πληροφορούμε δε, ότι ξεκίνησαν ήδη και αρμόδιες διαδικασίες, καθώς επίσης και από σήμερα με ειδικό πλωτό σκάφος, η απάντληση καυσίμων και στη συνέχεια η αποκόλλησή της από τα αβαθή και η μετακίνηση της θαλαμηγού, εκτός Κύθνου.

Ευχαριστούμε τον λιμενάρχη Σύρου Ιωάννη Βαμβακούση καθώς επίσης τις λιμενικές αρχές της Κύθνου,  για την υποστήριξη και τις ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση ανάληψη δράσης που συνέβαλαν στην αποφυγή τυχόν περιβαλλοντικών επιπτώσεων και των προβλημάτων που προέκυψαν από το ατυχές γεγονός.

Επιβεβαιώνουμε τους πολίτες και επισκέπτες της Κύθνου, ότι στην περιοχή της παραλίας της Κολώνας, δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε διαρροή ή παραμικρή θαλάσσια ρύπανση από το συμβάν.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΝΟΥ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ Γ.ΓΑΡΔΕΡΗΣ