Ο Δήμος Κύθνου σας προσκαλεί σε ανοιχτή συνάντηση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Σχολάρα» στη Δρυοπίδα  την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00, με αντικείμενο τα επόμενα βήματα υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου WiseGRID στην Κύθνο.

Το έργο WiseGRID, έχοντας διανύσει σχεδόν ενάμιση χρόνο προκαταρκτικών ερευνητικών εργασιών, μπαίνει πλέον δυναμικά στη φάση σχεδιασμού και υλοποίησης των επιδεικτικών έργων τόσο στην Κύθνο όσο και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές πόλεις.

Σε συνέχεια της συνάντησης εργασίας των εταίρων του έργου και της ανοιχτής συζήτησης με τους Θερμιώτες πέρυσι το καλοκαίρι, φέτος, εκπρόσωποι του έργου και συνεργάτες του Δήμου μας θα παρουσιάσουν τη μέχρι τώρα πρόοδο, καθώς και το σχεδιασμό για την υλοποίηση των διαφόρων καινοτόμων έργων που πρόκειται να αναπτυχθούν στο νησί μας.

Ειδικότερα, για το σχεδιασμό των έργων θα ακολουθηθούν συμμετοχικές διαδικασίες κατά τις οποίες οι παρευρισκόμενοι θα συμβάλλουν ενεργά με τις προτάσεις τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι θα συζητηθεί η χωροθέτηση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και η δυνατότητα χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων από τους κατοίκους της Κύθνου, καθώς και η δυνατότητα αντικατάστασης υφιστάμενων κλιματιστικών με αντίστοιχα νέας τεχνολογίας μέσω επιδοτούμενου προγράμματος.

Σας καλούμε όλους λοιπόν να συμμετέχετε στη συνάντηση ώστε να ενημερωθείτε και συμβάλλετε επί της ουσίας σε ένα γόνιμο διάλογο γύρω από τις τεχνολογίες που γίνονται διαθέσιμες μέσα από το έργο WiseGRID και μπορούν να κάνουν την Κύθνο πεδίο έρευνας και καινοτομίας, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής όλων μας.

Η συνάντηση διοργανώνεται από το Ενεργειακό και Περιβαλλοντικό Γραφείο Αιγαίου (ΕΠΕΓΑ) με την υποστήριξη του Δήμου Κύθνου και του Δικτύου Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ.

 

 

 

Πρόγραμμα συνάντησης

19:00 – 19:15  Καλωσόρισμα – Δήμος Κύθνου / ΕΠΕΓΑ

19:15 – 20:00  Το έργο WiseGRID στην Κύθνο: διαδικτυακή επίδειξη των καινοτόμων πιλοτικών εφαρμογών – ΕΠΕΓΑ

20:00 – 21:00  Ανοιχτή συζήτηση με τους Θερμιώτες

 

wisegrid