Η Κύθνος κατέγραψε σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας που άγγιξε ποσοστιαία το 60% καθ όλη την διάρκεια της πασχαλινής περιόδου και ιδιαίτερα από την Μ. Πέμπτη με τον μεγάλο όγκο αφίξεων να κορυφώνεται το  Μ. Σάββατο το πρωί όπου και κατέφθασαν τα τελευταία πλοία  στο λιμάνι της Κύθνου.

Όπως δείχνουν και τα επίσημα στοιχεία του Λιμενικού Σταθμού Κύθνου , ο αριθμός των επιβατών που αφίχθησαν στο νησί ανέρχεται σε 3553 από τις 23/4/2016 έως και τις 30/04/2016, ενώ ο αριθμός των οχημάτων που αποβιβάστηκαν ανέρχεται στα 881 ΙΧ και δίκυκλα. Όπως διαφαίνεται , η αύξηση της τουριστικής κίνησης αυξήθηκε κατά πολύ καθώς την προηγούμενη χρονιά για την περίοδο των διακοπών του Πάσχα ο αντίστοιχος αριθμός επιβατών ανερχόταν σε 2129 και των οχημάτων σε 537. Η συγκεκριμένη αύξηση βοηθήθηκε και από τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς μαζί με τις γιορτές του Πάσχα καθώς οι ημέρες αργίας αυξήθηκαν δίνοντας το περιθώριο για πενταήμερη απόδραση στο νησί .

 

ΠΑΣΧΑ ΕΠΙΒΑΤΕΣ Ι/Χ Φ/Γ Δ/Κ
2015 2129 490 33 47
2016 3553 783 45 98

 

Αυξημένη κίνηση σημειώθηκε και στις κρατήσεις των ξενοδοχειακών καταλυμάτων ,στην κίνηση των εμπορικών καταστημάτων αλλά και στις επιχειρήσεις εστίασης, δημιουργώντας μια αίσθηση αισιοδοξίας για τον τουριστικό τομέα που έχει δείξει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία έτη στο νησί της Κύθνου.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η συστηματική και στοχευμένη τουριστική προβολή της Κύθνου που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια φέρνει κάθε χρόνο όλο και πιο ουσιαστικά αποτελέσματα, υποδεικνύοντας ότι βαδίζουμε σε ένα έντονο τουριστικό καλοκαίρι , στο οποίο η Κύθνος θα αποτελέσει έναν από τους κορυφαίους εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς!