Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (Ε.Δ.Κ.Ε.) σε συνεργασία με το Δήμο Κύθνου θα πραγματοποιήσουν πρόγραμμα στειρώσεων για αδέσποτα ζώα (γάτες και σκυλιά). Οι στειρώσεις θα γίνουν στο υπόγειο του Δημαρχείου Κύθνου.

 

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου από  τις 15:30 μ.μ.

Σάββατο 20 Νοεμβρίου  από τις 10:00 π.μ.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου από τις 10:00 π.μ.

 

Το κόστος του προγράμματος θα καλυφθεί από το Δήμο Κύθνου και την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (Ε.Δ.Κ.Ε.).

Οι ιδιοκτήτες που δεν επιθυμούν να στειρώσουν τα ζώα τους, παρακαλούνται να τα κρατήσουν μέσα στην οικία τους η να τοποθετήσουν περιλαίμιο τις ημέρες που θα διεξάγεται το πρόγραμμα ώστε οι εθελοντές να μην τα πιάσουν.

Βάση του Ν. 4039/2019, άρθρο 5, περίπτωση ζ. Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται για την στείρωση του, εφόσον δεν επιθυμεί την διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. Επίσης υποχρεούται να μεριμνά για την σήμανση (microchip) και την καταγραφή του ζώου του, καθώς και για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας, αλλά και να τοποθετεί σε εμφανές σημείο του περιλαίμιου του ζώου μεταλλική κονκάρδα, η οποία παρέχεται κάθε έτος από τους κτηνιάτρους κατά τον ετήσιο αντιλυσσικό εμβολιασμό.

Παρακαλούμε όσους φροντίζουν αδέσποτα ζώα στην περιοχή τους να επικοινωνήσουν άμεσα στα τηλέφωνα 22813-61110 και 6932288797.