Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2022 ο Δήμαρχος Κύθνου μαζί με τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και βουλευτή Κυκλάδων Ι.Βρούτση συναντήθηκαν με το Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι.Πλακιωτάκη.

Ενημέρωσαν τον Υπουργό για την μεγάλη τουριστική ανάπτυξη που είναι πλέον ραγδαία στην Κύθνο τα τελευταία χρόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται σε θέματα επιβάρυνσης των υποδομών. Κρίθηκε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθούν αυτές και μέσα στα πλαίσια των προτάσεων που έχουμε ωριμάσει ως Δήμος, να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας. Ζητήσαμε συγκεκριμένα την προσέγγιση ταχυπλόων πλοίων συγκεκριμένης γραμμής, ώστε να έχουμε διασύνδεση σχεδόν με όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Η συνάντηση έκλεισε με επιτυχία και τα δείγματα γραφής είναι ήδη θετικά. Μέρος των αιτημάτων μας, όπως μας πληροφόρησε ο Υπουργός έχουν ήδη εγκριθεί, όπως η μίσθωση και μετέπειτα προμήθεια αφαλάτωσης 400 κυβικών, καθώς και η έκτακτη χρηματοδότηση που ζητήσαμε ύψους 130.000 ευρώ, για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων αφαλατώσεων και τις μελέτες δικτύων ύδρευσης Μέριχα- Δρυοπίδος.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Ι.Πλακιωτάκη για την ανταπόκριση του, καθώς και τον βουλευτή Κυκλάδων κ. Ι. Βρούτση, που στέκεται πάντα αρωγός στην προσπάθεια μας για μια καλύτερη Κύθνο