ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Γόνιμη συνεργασία του Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο Κύθνου, για την προώθηση αναγκαίων έργων υποδομής του νησιού

 

Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Κύθνου κ. Σταμάτη Γαρδέρη, είχε την Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο γραφείο του στη Ρόδο.

Στη συνάντηση, όπου συζητήθηκαν κυρίως θέματα υποδομών του νησιού, συμμετείχαν ο  προϊστάμενος των Διοικητικών Υπηρεσιών της ΠΝΑΙ κ. Τριαντάφυλλος Καραγιάννης, ο Σύμβουλος Τεχνικής Υποστήριξης της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου κ. Νίκος Οικονόμου,  ο κ. Στέργος Στάγκας, ειδικός συνεργάτης του Γραφείου Περιφερειάρχη για τεχνικά θέματα και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Μιχάλης Τσουβαλάς.

 

Το μεγάλο θέμα που τέθηκε στην διάρκεια της συζήτησης ήταν οι μελέτες ύδρευσης των οικισμών Χώρας και Δρυοπίδας Κύθνου, για τις οποίες ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να στηρίξει τον Δήμο, με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης εκπόνησης των μελετών, προκειμένου να δρομολογηθεί η επίλυση του προβλήματος υδροδότησης του νησιού.

 

Όσον αφορά τις αθλητικές υποδομές, ο κ. Χατζημάρκος ενημέρωσε τον Δήμαρχο Κύθνου ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος για την συντήρηση και την ανακατασκευή, με την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, του Δημοτικού Γηπέδου.

 

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της δημιουργίας υδατοδρομίου στην Κύθνο. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Γαρδέρη ότι υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η Κύθνος, και προχωρά η εκπόνηση της σχετικής μελέτης για την κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίου στο νησί.

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κύθνου ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την πορεία  του έργου του Αρχαιολογικού Μουσείου Κύθνου, που με απόφαση του κ. Χατζημάρκου εντάχθηκε τον Αύγουστο του 2016 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», με δημόσια δαπάνης 750.000 ευρώ,  ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Κύθνου, να αποκτήσει ένα μουσειακό χώρο που θα προστατέψει και θα αναδείξει την ιστορία του και την πολιτιστική  ταυτότητα του νησιού.

 

Διαβάστε το δελτίο τύπου σε μορφή PDF ΕΔΩ

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΘΝΟΥ