Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κύθνου κατά την 3η Τακτική Συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου 2023 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30 μ. μ., αφού τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος  στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023 αποφάσισε ομόφωνα, την έκδοση σχετικού ψηφίσματος, έπειτα από πρόταση του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Λαρεντζάκη Γεωργίου.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύθνου, εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για τον χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων, καθώς και τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

Παράλληλα, καλεί την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος, την άμεση απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους και την αποφυγή παρόμοιων δραματικών περιστατικών. Θεωρούμε αυτονόητη την απονομή δικαιοσύνης ως ελάχιστο χρέος έναντι των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους, αλλά και προς τους οικείους τους.

Πρέπει να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα από την Κυβέρνηση για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων στις σιδηροδρομικές μεταφορές και σε κάθε άλλο μέσο. Το παρόν ψήφισμα να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Κύθνου και να δημοσιευθεί στα ΜΜΕ».

Το παρόν ψήφισμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Κύθνου και θα δημοσιευτεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΝΟΥ                                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ/Σ ΚΥΘΝΟΥ

ΓΑΡΔΕΡΗΣ Γ.ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ                                                       ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ