Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε σχετικά με την πραγματοποίηση των εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου της Κύθνου που είναι προγραμματίστηκε για τον Οκτώβριο 2022.

Τα νέα ήρθαν μετά από τη συνάντηση του κλιμακίου της Β’ Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, που αποτελείτο από τους κ.κ. Δημήτριο Αθανασούλη Προϊστάμενο Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Μαρία Σιγάλα Προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων Και Μουσείων,  Αικατερίνη Καλατζοπούλου,  Νίκο Βίττη συντηρητή και Ιωάννη Μιτσούλη αρχιτέκτονα της Υπηρεσίας όπου πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Μουσείο και ενημέρωσαν  τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την πορεία της αποπεράτωσης του Μουσείου. Στη συνέχεια, έδωσαν σχετική ενημέρωση, σε κατ’ιδίαν συνάντηση  με τον Δήμαρχο Σταμάτη Γαρδέρη και τον Αντιδήμαρχο Αντώνη Κοκκιασμένο.

Εκτός αυτού, οι εκπρόσωποι του κλιμακίου, επισκέφθηκαν κατά την παραμονή τους στην Κύθνο, το Κάστρο της Ωριάς και τον Άγιο Γεώργιο του Κατακέφαλου για μελλοντικες εργασιες και παρεμβάσεις ώστε να γίνει επισκέψιμος ο χώρος.